Școli și grădinițe – dar și grădina zoologică – au rămas închise în timpul celei mai mari evacuări din istoria postbelică a orașului.
Aproximativ 1.100 de rezidenți ai unui centru pentru pensionari și invalizi din zona Riehl se află printre persoanele evacuate.
Descoperirea unor bombe neexplodate datând din al Doilea Război Mondial este un lucru obișnuit în Germania. Aliații au bombardat orașul Koln în timpul războiului.
Dezamorsarea bombei de o mie de kilograme, care a fost descoprită în apropiere de Podul Muelheim, peste Rin, era planificată pentru miercuri după-amiaza.
Autoritățile municipale au anunțat că în timpul operațiunii atât navigația pe fluviu, cât și spațiul aerian din zonă, urmau să fie închise.
Bomba a fost găsită vineri, în timpul pregătirilor în vederea construirii unei conducte, potrivit presei locale.
Se pare că este vorba despre o bombă fabricată de către americani, descoperită la cinci metri în sol.
O zonă de interdicție cu raza de un kilometru a fost instituită în locul unde a fost găsită bomba.
Aproximativ 600 de rezidenți evacuați miercuri dimineața aveau nevoie de îngrijiri.
Otto Ludorff, directorul azilului respectiv, a declarat că evacuarea reprezintă o „povară fizică și emoțională” pentru rezidenți, a căror vârstă medie este de 86 de ani, potrivit postului german de știri n-tv.
Sute de tone de muniții neexplodate sunt descoperite anual în Germania.
Explozivii sunt de obicei dezamorsați în siguranță. Însă, în 2010, trei ofițeri geniști au fost uciși încercând să dezamorseze o bombă.
În decembrie 2011, cea mai importantă operațiune de deminare organizată în Germania după 1945 a avut loc la Koblenz, pentru dezamorsarea a două bombe din al Doilea Război Mondial, ambele descoperite în albia Rinului.